Heb je vragen over de zelfhulpmodules? We helpen je graag en denken graag met je mee!

Waar kan ik inloggen?

Op de inlogpagina vind je alle inlogmogelijkheden van onze 5 modules. 

Ik ben mijn inloggegevens van de online zelfhulpmodules kwijt, wat moet ik nu doen?

Op de inlogpagina klik je onder ‘Ik heb al een account’ op ‘Direct inloggen’. Op de inlogpagina kan je je wachtwoord wijzigen. Binnen enkele minuten ontvang je een e-mail met daarin een link om een nieuw wachtwoord in te stellen.

Wat moet ik doen als ik mijn wachtwoord ben vergeten?

Je kan zelf een nieuw wachtwoord aanmaken door op de inlogpagina te klikken op ‘Wachtwoord vergeten?’. In het scherm dat daarna verschijnt, vul je het e-mailadres van je account in. Binnen enkele minuten ontvang je een e-mail met daarin een link om een nieuw wachtwoord in te stellen.

Voor wie zijn de online modules?

De interactieve modules met concrete tips geven je dat extra steuntje in de rug om je mentaal sterker te voelen. Ze helpen bij het zelfstandig herkennen, aanpakken en voorkomen van psychische klachten. De modules motiveren mensen om echt aan de slag te gaan. Herkenbaar, laagdrempelig en actiegericht. Voel je je niet goed of maak je je zorgen over specifieke klachten? Neem dan contact op met je huisarts. Als vertrouwenspersoon kan hij je verder op weg helpen of doorverwijzen.

Wat zijn de uitgangspunten van de online modules?

De interactieve modules hebben telkens dezelfde opbouw en basisprincipes:

  • Inhoud werkt normaliserend, geeft een positieve insteek in plaats van problematiserend
  • Informatie over klacht/probleem
  • Zelf inzicht krijgen in eigen situatie/balans
  • Praktische tips en ervaringsverhalen
  • Laagdrempelig en actiegericht
  • Geen vast programma; wat wil jij leren?
  • Instaptest = Start module
  • Modules bevatten 8 tot 10 onderdelen
  • Per onderdeel : Intro – Uitleg – Oefeningen – Terugblik

Onderzoek effectiviteit

In 2015 heeft de Vrije Universiteit Amsterdam een observationeel vragenlijst onderzoek (observatie van de doelgroep door het afnemen van een beginmeting en nameting) uitgevoerd met oog om te bekijken in hoeverre de doelgroep van de modules zich geholpen voelt en een vermindering van de klachten ervaart, na het doen van een online zelfhulpmodule (onbegeleide variant). De resultaten waren erg positief. Er werd een significante verbetering gevonden in zowel de algehele als mentale gezondheidstoestand van de gebruikers. Tevens werd een significante vermindering van het verzuim gerapporteerd. Bijna 90% van de gebruikers beoordeelde onze modules in dit onderzoek met een voldoende-goed tot goed-uitstekend.

Hoe wordt mijn privacy gewaarborgd?

We doen er alles aan om je gegevens te beschermen. In het gegevensbeschermingsbeleid kan je lezen hoe wij dit geregeld hebben.

Wie is Stichting mirro?

Stichting mirro ontwikkelt eHealth voor het aanpakken van psychische klachten. In een samenwerking met Bond Moyson, De Voorzorg en de Socialistische Mutualiteit Brabant worden de modules ‘Werkstress’, ‘Mantelzorg’, ‘Slaapproblemen’, ‘Piekeren’, ‘Chronische aandoening’ en ‘Coronastress’ beschikbaar gesteld. Een goede psychische gezondheid is een belangrijk bezit. Stichting mirro vindt dat iedereen met mentale klachten recht heeft op de juiste zorg op het juiste moment. Kijk voor meer informatie op mirro.nl.