Zelfbeeld
Denk jij vaak negatief over jezelf? En denk je dat anderen ook zo over jou denken? Gelukkig kan je dit negatieve zelfbeeld overwinnen!

Over de module

Het beeld dat we over onszelf hebben, noemen we ons zelfbeeld. Als je een negatief zelfbeeld hebt, dan heb je weinig vertrouwen in je eigen kunnen. Je bekritiseert jezelf, hebt het gevoel weinig waard te zijn en bent bijna nooit trots op jezelf. Je negatieve zelfbeeld beïnvloedt bewust of onbewust hoe je over jezelf denkt, wat je voelt en hoe je je gedraagt. De module geeft inzicht in op welke manier jouw denken invloed heeft op jouw gevoelens en gedrag. Je krijgt handvatten om een realistische en meer positieve kijk op jezelf te krijgen.

Hoe werkt het?

De module doorloop je zelfstandig, zonder begeleiding van een zorgprofessional en op het moment dat het jou het beste uitkomt. De module is volledig gratis en anoniem te volgen. Start de zelftest via de rode knop ‘Aan de slag’ en ontdek welke onderdelen van de module voor jou interessant kunnen zijn. Daarna kan je direct je account aanmaken en starten.

In het menu van de module kan je kiezen of je de intro, uitleg, oefening of terugblik van dat onderdeel wil bekijken. Wil je naar een volgend of ander onderdeel, gebruik dan de pijlen onder elk onderdeel of kies een nieuw onderwerp uit het menu (let op: als je iets hebt ingevuld, moet je de pijlen gebruiken om deze gegevens te behouden).

Module ontwikkeld door experts

De inhoud van deze module is ontwikkeld door experts op dit thema, met betrokkenheid van ervaringsdeskundigen. De module is gebaseerd op inzichten uit verschillende therapievormen, zoals de cognitieve gedragstherapie (CGT) en Competitive Memory Training (COMET), wat een specifieke vorm van CGT is.

Start- en eindmeting

Het eerste en laatste onderdeel van de module bevatten een start- en eindmeting. De startmeting is bedoeld om je een idee te geven van je huidige situatie. Als je de module hebt afgerond kun je jezelf bij de eindmeting nogmaals testen. Is er verbetering te zien?

 

4 thema's

Onderwerpen die in de module aan de orde komen:

Negatief denken
Negatief denken

Iedereen heeft weleens last van negatieve gedachten over zichzelf.

Perfectionisme
Perfectionisme

Perfectionist is iemand die streeft naar perfectie.

Leefregels
Leefregels

In het dagelijks leven volgen we bepaalde regels.

Bouwen aan positiviteit
Bouwen aan positiviteit

Het is belangrijk om te werken aan positieve ervaringen.

Zelfbeeld